Falcao heeft zijn rentree gemaakt

2 augustus 2014

Radamel Falcao heeft na ruim 6 maanden afwezigheid zijn rentree gemaakt voor AS Monaco. De Colombiaanse spits mocht zaterdag de laatste 20 minuten meedoen bij AS Monaco in de wedstrijd op het toernooi om de Emirates Cup in Londen tegen Valencia.

De makkelijk scorende Colombiaan kwam in de 72e minuut in het veld voor Dimitar Berbatov, bij de stand van 2-1 voor Valencia. Dit gebeurde onder luid applaus van de supporters van AS Monaco én Arsenal. ‘Er ging heel veel door mijn hoofd toen ik het veld in kwam’, zei Falcao. ‘Ik heb geprobeerd overal van te genieten. De ontvangst van de fans was fantastisch. Toen ik het veld in liep, werd ik overspoeld door een gevoel van vreugde.’
Kort na de entree van de 28-jarige Falcao trok Lucas Ocampos de stand gelijk (2-2). Aangezien ieder doelpunt bij het toernooi om de Emirates Cup een punt waard is, staan Valencia en AS Monaco na hun eerste wedstrijd beide op 3 punten.

De Colombiaan zal zondag in de tweede wedstrijd op het toernooi om de Emirates Cup, tegen Arsenal, in de basis beginnen. Volgens trainer Leonardo Jardim kan Falcao zeker een helft spelen en misschien wel 60 minuten. Arsenal won zaterdag de eerste wedstrijd tegen Benfica met indrukwekkende cijfers: 5-1.

Falcao scheurde op 22 januari de voorste kruisband van zijn linkerknie in een bekerwedstrijd tegen de amateurclub Monts d’Or Azergues en miste daardoor het WK in Brazilië. De afgelopen weken werkte Falcao bij Monaco toe naar zijn rentree.