KENNIS DELEN

FCKruisband gelooft dat met het delen van kennis de kwaliteit van de voorste kruisband behandeling kan worden verbeterd.

In deze rubriek kun je vragen stellen, advies geven, je ervaringen en kennis delen, informatie overbrengen en meer over de voorste kruisband. Van de diagnose, de operatie, de revalidatie tot de rentree… en daarna. Veel lotgenoten, ervaringsdeskundige, fysiotherapeuten en medisch specialisten bekijken dit en wellicht helpt het je!

Heb jij het voorste kruisband onderzoek al ingevuld?

983 reacties

 1. Tijdens voetballen heb ik mijn knie verdraaid waardoor mijn VKB is afgescheurd en ik een klein scheurtje in mijn meniscus heb.
  Ik ben 26-3-18 geopereerd aan mijn VKB via de hamstring methode. Nu 2 weken verder heb ik erg veel last van mijn knie. Krom doen doet meer zeer dan voorheen en heb er meer moeite mee om mijn knie te strekken. Ook als ik loop heb ik soms dat mijn knie op slot lijkt te gaan en deze te moeten knakken. Dit is dan erg pijnlijk maar als ik hem in de houding houdt gaat de pijn ook weer weg en kan ik hem weer goed buigen.
  Mijn fysio zegt dat dit hoogstwaarschijnlijk mijn knieschijf is doordat ik nog wat vocht vast houd en deze daarom soms niet goed terug komt. Ik belast hem meer waardoor ook meer pijnklachten zou kunnen krijgen. Hij denkt ook dat hij wat overbelast is waardoor ik enkele dagen minder moet belasten.
  Ik heb nu al 2dagen goed gerust maar de pijn in nog in zelfde maten aanwezig en mijn knie lijkt nog steeds op slot te komen wanneer ik loop (niet belastend en met 2 krukken).
  De pijn lijkt te zitten in mijn knieholte aan de buitenkant en net onder de knie schijf.
  Kunnen jullie verklaren waar de pijn vandaan komt en waardoor ik nu minder goed kan mobiliseren dan 2 weken geleden??
  Iemand dit ook meegemaakt en weet waar dit van kan komen?

 2. Heeft er iemand ervaring met voetballen met een brace? En mag dat ook zomaar in de sport vanwegen harde onderdelen? Krijg er niks over gevonden bij knvb of andere sites… Heb nu 2x een kruisband operatie en revalidatie gehad en wil nu toch mijn steun zoeken in een brace. Heb in de jaren toch wat schrik opgebouwd.

 3. Hoi. Ik heb in 2016 een voorste kruisband reconstructie gehad met de hamstring methode. Ben onderhand weer volledig aan het voetballen. Niks geen problemen gehad. Maar nu werd ik vanochtend wakker en ging ik uit bed, en toen voelde mijn knie wat vreemd van binnen. Alsof er iets niet helemaal goed zit. Hij is niet gezwollen, warm of gekleurd. En ik kan met ook niet herinneren dat ik iets heb gedaan met mijn knie. Ik kan ook alle normale dingen nog wel. Maar het voelt niet helemaal in orde. Heeft iemand dit eerder gehad of weet iemand wat dit kan zijn? Vooral bij het buigen merkt ik het. Echt pijn doet het niet. Maximaal een 4-5 op de schaal van 10

  • Het is trouwens aan de achterkant en buitenkant van mijn knie waar ik het ongeveer voel. Alsof er iets zit, maar het beperkt me verder niet echt. Alleen voel ik het wel, en het voelt niet helemaal goed te zitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *