Leon Meijer

Leon meijer“Heldere duidelijke diagnostiek gekoppeld aan een transparant behandelplan met een uiteindelijke veilige terugkeer binnen de sport”

Sportfysiotherapeut Leon Meijer is per 1 februari 2015 maatschapslid geworden binnen fysiosportief Groningen.

Leon Meijer is in 2007 fysiotherapie gaan studeren in Groningen en na zijn studie direct begonnen als fysiotherapeut binnen een particuliere praktijk in Leek, alwaar zijn focus lag op (top)sport. Na zijn reguliere opleiding tot fysiotherapeut, heeft hij de master opleiding sportfysiotherapie afgerond bij Avans+ (MPTS).

De keuze voor de master was niet lastig voor Leon Meijer omdat hij zocht naar meer mogelijkheden binnen de sportfysiotherapie op zowel zorggebied, wetenschap als wel onderwijs. Dit paste ook erg goed binnen zijn werkzaamheden op het Universitair Sportmedisch Centrum UMCG, alwaar hij 6 jaar met veel plezier heeft gewerkt. Inmiddels heeft Leon een enorm groot netwerk opgebouwd binnen de gehele breedte van de sportgeneeskunde. Op het Sportmedisch Centrum kon hij zich richten op het behandelen en revalideren van zowel breedte- als topsporters.

_DSC0020Hij creëerde daar mogelijkheden om een ideale sportfysiotherapeutische situatie neer te zetten. Goede, efficiënte en onderbouwde zorg! Twee van zijn aandachtspunten waren/zijn de revalidatie van voorstekruisband en de schouderinstabiliteit. Een door Leon opgezet project was onder andere de voorstekruisband school. Revalideren in groepjes op een individueel schema met als insteek dat patiënten van elkaar konden ervaren/leren onder supervisie van Leon werkend naar een veilige terugkeer binnen hun sport. De passie en uitdaging van Leon binnen de sportfysiotherapie bestaat uit het begeleiden van de sporter van A tot Z. Hij is pas tevreden als de sporter zijn activiteiten weer kan uitvoeren op zijn oude niveau of zelfs hoger.

Naast zijn werkzaamheden als sportfysiotherapeut is Leon Meijer ook medisch coördinator van diverse sportverenigingen zoals Judo Groningen, Stormvogels Veendam en Released. Leon werkt in zeer nauwe samenwerking met specialisten (orthopeden, sportartsen en traumachirurgen). Samenwerken is voor hem een absolute pre binnen de sportgezondheidszorg. Goede samenwerking draagt immers concreet bij aan het resultaat van de behandeling van de patiënt!

De visie van Leon Meijer luidt dan ook: heldere duidelijke diagnostiek gekoppeld aan een transparant behandelplan met een uiteindelijke veilige terugkeer binnen de sport!

_DSC0040Naast zijn werk als sportfysiotherapeut is Leon Meijer ook verbonden aan het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi) als docent van de Master opleiding sportfysiotheapie en is hij regiocoach van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidzorg (NVFS). Verder ligt zijn hart bij het schrijven van vakinhoudelijke literatuur, het onderwijzen en het geven van presentaties op congressen. Samenwerken in de ruimste zin van het woord betekent voor hem mensen bij elkaar brengen en samen leuke projecten uitvoeren, met altijd in gedachten houdend dat de patiënt er uiteindelijk beter van moet worden.

 

Leon Meijer helpt u met:

 • Sportblessures
 • Topsportbegeleiding
 • Voorstekruisband letsels (pre,- en post operatief)
 • Sport gerelateerde schouderklachten (pre,- en post operatieve)
 • Sport gerelateerde elleboogklachten
 • Kitesurf blessure spreekuur (Samenwerken met traumachirurg Roeland den Boer)

Voor vragen kun je altijd mailen met Leon Meijer via: leon@fysiosportiefgroningen.nl

Leon meijer2


 

 

 

 

6 reacties

 1. Jordy span
  In Mei vorig jaar ben heb ik tijdens het kitesurfen een flinke klap gemaakt met als gevolg een gescheurde voorste knieband. Hierna ben ik bij verschillende ziekenhuizen, doktoren en fysiotherapeuten geweest, echter kwam ik niet veel verder met mijn herstelproces. Een vriend van mij, een professionele kitesurfer, verwees mij vervolgens door naar Leon Meijer van Kitemedical site Groningen. Na een bezoek bij hem, kwamen we tot de conclusie dat als ik verder wilde met kiten, dat ik een knieband reconstructie moest ondergaan. Vervolgens wezen zij mij door naar de kliniek Via Sana in Mill. Hier ben ik geopereerd en verder zeer goed geholpen. Momenteel zit ik nog volop in het herstelproces, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ik met de juiste begeleiding, van Leon Meijer, eind van deze zomer weer op het water sta.

 2. Ik heb 2 keer mijn rechter kruisband gescheurd. 1e keer bij voetbal en 2e keer door een infectie bij de operatie. Bij de eerste keer kwam ik bij Leon voor revalidatie en dat beviel me meteen goed. Ik ben zelf een persoon die graag uitgedaagd wordt en ik wou zelf hard trainen om weer goed te kunnen sporten. Hierin heeft Leon mij erg goed begeleid, en hebben we samen aan een weg van herstel gewerkt en behaald. Ik was erg tevreden met Leon als fysiotherapeut !!

 3. Leon en ik hebben 3 jaar samen opgetrokken. Uitgangspunten van de samenwerking zijn vakmanschap en maatwerk. Ik op mijn (chirurgisch) gebied. Leon op sportfysiotherapeutisch gebied. Leon begrijpt als geen ander dat revalideren meer is dan oefeningen doen. Met zijn bekende passie begeleidt hij sporters weer terug naar oude niveau of beide. Zoals hij zelf zegt: hij probeert mijn gepruts weer te herstellen ;). We werken ondanks de afstand nauw samen om sporters van moment van letsel tot terugkeer naar sport te begeleiden en motiveren. Kitemedical is daar een voorbeeld van. Keep on rocking ouwe rammer !

 4. Ik heb tweemaal mijn voorste kruisband revalidatie bij Leon Meijer gedaan. De eerste keer na een reconstructie. Voor de eerste spannend periode, waar je knie je zwakke plek is, heeft hij veel aandacht. Hij wekt vertrouwen en maakt de juiste inschatting van jouw kunnen als patiënt (door ook op de rem te trappen waar nodig), waardoor die onzekerheid snel verdwijnt.

  Toen ik 2 jaar later ook bij de andere knie mijn kruisband afscheurde was de keuze om terug te gaan niet moeilijk. Dit keer in goed overleg geen operatie, maar evengoed succesvol de revalidatie doorlopen.

  Het is een lang traject, waar Leon ruimte laat voor dipjes en positieve aspecten extra belicht om je gemotiveerd te houden! Leon bouwt met ieder van z’n patiënten een unieke band op, welke de sleutel en zijn kracht is in de lange revalidatie. Zijn competitieve karakter is aanstekelijk en maakt dat je net een stapje harder gaat!

 5. Ik heb mijn voorste kruisband revalidatie gedaan bij Leon Meijer. Leon heeft me zo snel mogelijk sport-specifiek laten trainen. Dit heb ik als erg prettig ervaren. Ik heb door veel en sportspecifieke training nooit met tape of bandage hoeven judoën na mijn revalidatie.

 6. Ik doe mijn kruisband revalidatie bij fysiotherapeut Leon Meijer. Hij is werkzaam bij fysiosportief. Ik ben zeer tevreden over hem omdat hij me elke keer weer uitdaagd en me een stapje verder helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *