Marcel Fortunati

“Door de jaren heen is er een duidelijk traject ontstaan voor de VKB revalidatie, namelijk: het “Game Ready Systeem”, de revalidatie tot op wedstrijdniveau”

Sinds 1988 is Marcel Fortunati werkzaam als fysiotherapeut en fysieketrainer bij Blessure Behandeling Preventie, gevestigd in Den Haag en heeft goede contacten met ADO-Den Haag en het haagse voetbal in het algemeen. Waarom de voorste kruisband revalidatie in het bijzonder? Omdat er volgens Marcel niets mooier is om iemand weer terug te krijgen naar sportniveau, iets wat “vroeger” toch wat minder voor de hand lag.

Marcel Fortunati

Marcel Fortunati samen met scheidsrechter Kevin Blom. De foto is afkomstig komt uit het blad “Helden”.

Samen met compagnon Jurgen Roordink (14 jaar werkzaam bij het Nederlands Davis Cup Team Tennis) heeft Marcel niet alleen de operatietechnieken van kruisband reconstructies zien veranderen maar ook de revalidatie hiervan. Door de jaren heen is er een duidelijk traject ontstaan voor de VKB revalidatie, namelijk: het “Game Ready Systeem”, de revalidatie tot op wedstrijdniveau. Voor zowel de recreatieve- als topsporter is dit mogelijk geworden door middel van een goede fysieke en functionele begeleiding, aldus Marcel. Mede ook doordat er niet meer alleen in de behandelkamers behandeld wordt maar gelukkig ook op het veld en in de sportzaal. Volgens Marcel toch echt een prioriteit om iemand weer op zijn/haar niveau te kunnen laten sporten.
Het “Game Ready Systeem” bestaat uit drie pilaren, te weten: kracht, snelheid en uithoudingsvermogen volgens de “Rehaboom” welke allen evenredig dienen te verbeteren.
Marcel Fortunati

Marcel met Mathew Steenvoorden (Feyenoord, Dordrecht) en Arnaud de Greef (Anderlecht, Dordrecht) Bron: Marcel Fortunati

 

Marcel heeft bijzondere interesse en kennis op het gebied van:
  • Voorstekruisband letsels
  • Sportblessures
  • Strenght & Conditioning programs voor voetbal, tennis en hardlopen.
  • Shockwave
  • Voeding programma’s op maat door levering van voedingssupplementen met een Topsport schoonverklaring en Sportvasten.

 

Voor vragen kan je altijd mailen met Marcel Fortunati via: blessure@xs4all.nl
of bezoek de site: www.blessuredenhaag.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *