Robbert van Dijck

Robbert van Dijck

“Het hele proces rondom een voorste kruisband reconstructie is van begin tot het eind van de behandeling topsport”

 

Op jonge leeftijd scheurde orthopedisch chirurg Robbert van Dijck zelf zijn voorste kruisband. Hierdoor werd zijn interesse gewekt voor de orthopedie en dan met name de sportorthopedie. Om zich nog meer te verdiepen in de totaal behandeling van sportletsels heeft orthopedisch chirurg Robbert van Dijck naast zijn studie geneeskunde ook de opleiding tot fysiotherapeut afgerond. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij afgerond in het OLVG Amsterdam en UMCU Utrecht.

Vanaf 2008 tot 2011 heeft orthopedisch chirurg Robbert van Dijck in het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal gewerkt, waarbij hij zich met name heeft toegelegd op de sportletsels (knie en schouderchirurgie).

In 2011 heeft  orthopedisch chirurg Robbert van Dijck (rvdijck@medinova.com) de overstap gemaakt naar Medinova om zich nog meer te kunnen toeleggen op sportletsels en met name de kruisbandchirurgie. Gedurende zijn opleiding heeft hij ook een aantal gerenommeerde klinieken (o.a. de Steadman Hawkins clinic) bezocht om meer kennis op te doen over het traject na een voorste kruisband reconstructie. Al gedurende zijn opleiding heeft hij veel lezingen gegeven in het buitenland over de resultaten en het beloop van patiënten na een voorste kruisband reconstructie.

Nog steeds verricht orthopedisch chirurg Robbert van Dijck veel onderzoek naar de resultaten van voorste kruisbandreconstructies, met name met betrekking tot de nieuwere technieken van voorste kruisband reconstructies. Zowel de techniek als de revalidatie van een voorste kruisbandreconstructie blijft aan verandering onderhevig en is een uitdaging om te optimaliseren tot perfectie. Tevens is orthopedisch chirurg Robbert van Dijck instructor op cursussen voor knie en schouderchirurgie voor zowel beginnende als ervaren orthopedische chirurgen en consultant voor diverse professionele en amateur sportverenigingen.

Jaarlijks verricht hij zo’n 200 voorste kruisband reconstructies bij zowel topsporters als amateursporters. Mede gezien zijn liefde voor de sport (voetbal, snowboarden, kickboksen) en zijn persoonlijke ervaring met voorste kruisband letsel kan hij zich goed inleven in de sporter met een voorste kruisband letsel. “Van belang is om het gehele proces van letsel tot het einde van de revalidatie zorgvuldig te begeleiden, waarbij een nauwe samenwerking met de fysiotherapeut van groot belang is. Het hele proces rondom een voorste kruisband reconstructie is van begin tot het eind van de behandeling topsport.”

 

Orthopedisch chirurg Robbert van Dijck heeft als aandachtsgebieden binnen de orthopedische chirurgie:

   • Sport gerelateerde orthopedische problematiek
   • Speciale arthroscopische chirurgie: knie- en schouderchirurgie

 

Orthopedisch chirurg Robbert van Dijck is o.a. lid van de volgende beroepsorganisaties:

   • European Society of Sports Traumatology
   • Knee surgery and Arthroscopy (ESSKA)
   • Nederlandse vereniging voor Arthroscopie (NVA)
   • Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV)

 

Robbert van Dijck

3 reacties

 1. Heb een jaar geleden een kruisband reconstructie gehad en geopereerd door Dr van Dijck. Door een forse bloeding in mijn kuit meer contact gehad en kon ook tussentijdse vragen stellen.
  Met 7 mnd weer de tennisbaan op en nu na 1 jaar speel ik weer toernooien en competitie.

 2. Dr van Dijck heeft mij in okt.2015 een nieuwe achterste kruisband operatie uit gevoerd op 58 jarige leeftijd en micro facturing toegepast .Fanstiche begeleid door Dr.van Dijck een jaar lang klasse wat hij heeft gedaan.BEDANKT!!!!!

 3. Heb 1 jaar geleden een hele nieuwe knie gekregen operatie uitgevoerd door Dr Robbert van Dijjck
  Fantastisch begeleid vanaf de operatie tm het einde van de revalidatie een topper!!!
  Het hele Medinova team Super!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *