OVER MIJ

 

WELKOM

Op de grootste neutrale en onafhankelijke kruisband website van Nederland & België. Op FCKruisband.nl   vind je een verzameling van verhalen, ervaringen, video’s & informatie over kruisband blessures van ‘beroemde knieën’.

Tijdens voetbal heb ik 3x een voorste kruisband letsel gehad. In 2003 (22 jaar) & 2004 scheurde ik de vkb in mijn linkerknie volledig af. Beide keren heeft er een vkb reconstructie/revisie plaatsgevonden (patellapees en quadricepspees). Daarbij was ook een deel van mijn binnenmeniscus verwijderd.
In 2009 is mijn vkb, van wederom de linkerknie, afgescheurd. Ik heb toen een MRI laten maken en een conservatief revalidatie traject gevolgd. In 2016 heb ik een kijkoperatie gehad waarbij o.a. het restant van de vkb, bot-stukjes en een klein deel buitenmeniscus is verwijderd. Daarnaast heb ik een gradatie 2 schade aan mijn kraakbeen opgelopen in mijn linkerknie.

Door mijn eigen ervaringen heb ik mij ‘verdiept’ in voetballers die een vkb blessure op hun CV hebben staan. Nergens op internet was hiervan een compleet overzicht te vinden. Ik vind het interessant om meer over deze blessure te lezen en gezien het aantal dagelijkse bezoekers op mijn site zijn er nog meer geïnteresseerden.

Mijn doel:
De bezoeker (voorste kruisband patiënt, orthopeed, specialist, fysiotherapeut en andere geïnteresseerden) te voorzien van informatie over de voorste kruisband op één plek, en in ‘normale’ taal geschreven. Als voorste kruisband patiënt komt er veel informatie op je af en er zullen veel (belangrijke) keuzes gemaakt moeten worden. Al deze keuzes en informatie hebben grote gevolgen en invloed op je (sport)carrière. Maak zelf heel bewust deze keuzes en ga op zoek naar informatie en de juiste specialisten.
Daarnaast wil ik met FC Kruisband (over FC Kruisband) de kwaliteit van de voorste kruisband behandeling verbeteren door het delen van kennis!

Lees op FCKruisband.nl verhalen van topsporters over hun blessure, operatie, revalidatie en rentree. Vind je kniespecialist voor een operatie of revalidatie. Deel je kennis of stel je vragen aan o.a. lotgenoten, fysiotherapeuten en orthopeden. Bekijk video’s over de kruisbandblessure, blijf op de hoogte van het laatste kruisband nieuws via social media en bewonder de ‘Wall of Fame’ voor motivatie.

Inmiddels is het meer dan een hobby voor mij geworden en probeer ik de site met veel passie up-to-date te houden. Jaarlijks overtref ik het totaal aantal views op de site, het aantal volgers op social media blijft groeien en fckruisband.nl staat erg hoog in Google (o.a. op zoekwoorden als: kruisband en kniespecialist). Ik ben er van overtuigd dat iedere sporter, in Nederland en België, die zijn voorste kruisband scheurt op deze site terecht komt…

Voetbal en de voorste kruisband…  voor mij twee hele interessante onderwerpen.

Bedankt voor je bezoek!
Jeroen

“De kwaliteit van de voorste kruisband behandeling verbeteren door het delen van kennis.”

Mocht je nog informatie hebben voor deze site, dan is dit altijd welkom!

 

Disclaimer:

 

Disclaimer:
FC Kruisband streeft naar het zo actueel, toegankelijk, correct en compleet mogelijk maken en houden van de inhoud van deze website. Dit is een verzameling van verhalen, ervaringen, video’s en informatie. Het is niet als  medisch bedoeld. Ik ben dan ook geen medisch specialist. Dus schakel te allen tijde uw specialist in wanneer u medische vragen heeft.

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten, onder welke benaming dan ook, worden ontleend. FC Kruisband kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de gevolgen van het gebruik, op welke wijze dan ook, van de aangeboden informatie op deze website.

Het is mogelijk dat via FC Kruisband toegang wordt geboden tot websites en/of informatiebronnen die door derden worden onderhouden/ter beschikking worden gesteld. FC Kruisband kan evenmin aansprakelijk worden gehouden voor de gevolgen van het gebruik, op welke wijze dan ook, van de informatie op deze websites en/of pagina’s.

Gebruik fotomateriaal
Het is niet de bedoeling van FC Kruisband om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In voorkomend geval verzoek ik u vriendelijk om via een bericht contact met FC Kruisband op te nemen. FC Kruisband is te alle tijde bereid om foto’s te verwijderen of er een bronvermelding aan toe te voegen.

FCKruisband.nl

5 reacties

 1. Jeroen , prima website .
  Wil graag een keer kennis maken .
  Derde week januari ga ik naar Queenstown voor de belangrijke ACL studygroup meeting.
  Hier komen alle toonaangevende VKB experts bij elkaar om de nieuwste inzichten te delen .
  Wij zullen vanuit ICONE dan de laatste inzichten op gebied van refixatie van het ALL complex delen en presenteren . Eerder hebben we al een artikel kunnen plaatsen in ESSKA blad KSSTA in April 2017 . De meeste auteurs hebben naar aanleiding hiervan ook een voordracht gegeven op het ISAKOS congres in Shanghai in juni .
  Ook daar weer veel nieuwe inzichten die duidelijk maken dat de kruisband vaak niet alleen het probleem is en dat er wat betreft diagnostiek en beeldvorming nog veel verbetering mogelijk is . Vriendelijke groet

 2. Goede site leuk bedacht ook, en inderdaad er staat naar mijn inzien voor zo’n grote operatie maar weinig op het internet.
  Ik was nooit niet zo van het strekken/rekken en was niet zo zuinig op mijn lichaam zeg maar.
  Maar sinds ik mijn kruisband heb afgescheurd ben ik er zo zuinig op, ik wilde natuurlijk nog voetballen en ben vorige week weer begonnen het is nog steeds niet zoals het geweest is maar dit heeft zijn tijd nodig denk ik dan maar…

  Prima site heeft me in het revalidatie process enorm goed gedaan om allerlei verhalen te lezen , informatie op te doen en heb er veel motivatie uit op gedaan.

  Bedankt !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *